Nepmedewerkers Fiscus maken miljoenen buit
Binnenland

Nepmedewerkers Fiscus maken miljoenen buit.

Wat doet u als u als goedgelovige middenstander ineens een telefoontje van de Belastingdienst krijgt dat u nog een belastingschuld heeft die per direct afgetikt dient te worden, omdat er anders beslag op uw tegoeden wordt gelegd?

Dan schrikt u zich natuurlijk het apelazarus en vol van vertrouwen als u bent, belooft u per direct de achterstand naar het zojuist door de medewerker opgegeven rekeningnummer over te schrijven. Daarna bent u opgelucht dat een boete van de Belastingdienst u bespaard is gebleven, maar nog even later beseft u dat u keihard in het ootje bent genomen...

Zeker 170 ondernemers zijn op deze manier voor in totaal meer dan 2,2 miljoen euro opgelicht door boeven die zich voordeden als medewerkers van de Belastingdienst. Vandaag werden bij invallen door de FIOD (de echte) er zeven tussen de 20 en 39 jaar opgepakt in Arnhem.  

Om het geld te incasseren, maakte de bende gebruik van een groot aantal zogenaamde geldezels. Dat zijn mensen die hun bankrekening en pinpas, al dan niet onder dwang, beschikbaar hebben gesteld om het geld naartoe te sluizen.

Er zou van de diensten van meer dan 230 geldezels gebruikt gemaakt zijn. Enkele tientallen van hen zullen de komende dagen worden aangehouden, zegt de FIOD. De rest krijgt een oproep om zich te melden voor verhoor.

Alle artikelen geladen. Overzicht →