Onderzoek: '1 op 29 scholieren doet aan sexting'

Onderzoek: '1 op 29 scholieren doet aan sexting' 

04 september 2021 - 13:37

Het versturen van seksueel getinte berichten en/of foto's en video's van jezelf met het risico dat je het jaren later op een of andere site terugziet en spijt hebt. Het blijkt nog redelijk populair te zijn onder de jeugd van tegenwoordig. Onderzoek laat zien dat landelijk één op de 29 middelbare scholieren aan sexting doet.

Even ter vergelijking: dat is dus ongeveer één leerling per klas (en als het zo door blijft gaan met het lerarentekort zelfs twee leerlingen) En dat is belangrijk nieuws om te weten zo op de Dag van de Seksuele Gezondheid op 4 september.

Vooral in Groningen vliegen de sexy appjes je om de oren: bij de GGD aldaar gaven de meeste jongeren toe aan sexting te doen, namelijk 5,1%. Terwijl in Enkhuizen het vaakst sexting plaatsvond (8,2 procent). Ook bij de GGD in Amsterdam en in de Gooi- en Vechtstreek wordt door middelbare scholieren relatief veel aan sexting gedaan. Terwijl scholieren in Limburg dat weer niet zo vaak doen, blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl.

We zullen maar niet speculeren over waar dat door komt. Dat onderzoek laat trouwens ook zien dat scholieren op het vmbo vaker aan sexting doen dan scholieren op het vwo. En dat meisjes vaker pikante berichtjes sturen dan jongens. In tegenstelling tot bij de papa's en mama's (de volwassenen, dus), heeft de coronapandemie niet voor een toename gezorgd in sexting bij de jeugd, integendeel. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml