Onderzoek: '23% jonge NL'ers vindt Holocaust mythe of overdreven'

Onderzoek: '23% jonge NL'ers vindt Holocaust mythe of overdreven' 

25 januari 2023 - 10:14

WTF... Bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust "een mythe" is of dat het aantal Joden dat werd gedood zwaar overdreven is, dat stelt de Claims Conference op basis van eigen onderzoek.

De organisatie, die opkomt voor de rechten van Holocaustoverlevenden, onderzocht in december vorig jaar de Holocaust-kennis onder 2000 Nederlandse millennials en Nederlanders uit de GenZ-generatie. Die kennis is niet zo goed te noemen. 23 procent vindt het een mythe of overdreven, terwijl nog eens 12 procent 'het niet zeker weet'. Van de generaties die sinds 1980 zijn geboren weet een derde tot meer dan de helft opvallend weinig van de Jodenvervolging en genocide in de Tweede Wereldoorlog.

Diep triest. Claims Conference deed dit onderzoek naar kennis en bewustzijn over de Holocaust eerder in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Canada. De resultaten waren nergens zo "schokkend" als in Nederland, stelt de organisatie.

Wij zijn ergens ook eigenlijk niet zo verrast. Wij peilden vorig jaar al de kennis van de Holocaust onder de jeugd (zie video onder). Voor wie ook nog een lesje geschiedenis nodig heeft en niet weet wat de Holocaust precies is, kijk dan hier naar de documentaire De Nieuwe Getuigen van Auschwitz van Eddy Keur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml