Onderzoek naar bedreigingen Turken in Roffa
Binnenland

Onderzoek naar bedreigingen Turken in Roffa.

Politie en justitie onderzoeken tientallen aangiften uit de Turkse gemeenschap in Rotterdam over bedreigingen. Het gaat om bedreigingen die sinds de couppoging in Turkije zijn gedaan. Er is nog niemand opgepakt, meldt de politie.

De driehoek in Rotterdam (gemeente, politie en justitie) heeft vandaag de onrust in de Turkse gemeenschap besproken. Daarover worden verder geen mededelingen gedaan, laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten.

De politie zegt de gebeurtenissen onder meer op social media in de gaten te houden en stuurt als een uiting niet door de beugel kan rechtstreeks een bericht naar verzenders. "Wijkagenten treden op als voelsprieten in de wijken."

De politie roept slachtoffers van bedreiging nog steeds op aangifte te doen. Dat kan op verschillende manieren, zodat ze ervan zijn verzekerd dat hun identiteit geheim blijft. De aangevers mogen onder meer een ander adres opgeven. Ook kunnen aangiftes afgeschermd worden, zodat alleen de rechercheurs die zich met het onderzoek bezig houden, ze kunnen inzien.

Alle artikelen geladen. Overzicht →