Onderzoek naar 'corrigerend gedrag' politie bij school 

16 november 2017 - 10:53

Er wordt een onderzoek ingesteld naar het optreden van de politie bij de vmbo-school Campus 013 in Tilburg. Drie scholieren van 14, 15 en 16 werden daar gisteren opgepakt omdat ze niet wilden luisteren en dat ging er hardhandig aan toe.

Een groep van ongeveer honderd jongeren was naar de school gekomen. Mogelijk waren ze op een oproep om daar massaal met elkaar te knokken afgekomen. De politie verscheen daarop onuitgenodigd ook op die plek om escalatie te voorkomen.

Op onderstaande beelden is te zien hoe een van de opgepakte jongens ouderwets gevloerd wordt door de politie. Zij zouden het bevel om weer gewoon braaf naar huis te gaan hebben genegeerd, want het respect voor het gezag is in de huidige tijd ver te zoeken. Dat begint dus al bij de jeugd en moet waar dat kan gecorrigeerd worden: wie niet luisteren wil moet maar voelen.

De politie laat in een reactie aan Omroep Brabant weten dat de "sfeer grimmig was en de spanning hoog opliep". Ook werden agenten uitgescholden, maar wel zal er een onderzoek worden ingesteld of de aanhoudingen goed of fout zijn gegaan. "Dat is niet enkel en alleen aan de beelden te zien. Dat moet uit onderzoek en evaluatie blijken", aldus een woordvoerder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie