Onderzoek naar integriteit Öztürk
Binnenland

Onderzoek naar integriteit Öztürk.

DENK-voorzitter Selçuk Öztürk wil niet dat u dit leest, maar twee zorginstellingen onderzoeken hem momenteel vanwege een verdachte transactie en mogelijke omkoping. 

De Limburgse zorginstelling Daelzicht onderzoekt een zakelijke transactie uit 2011, toen Öztürk voorzitter was van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Roermond. Het gaat om de verkoop van een voormalig zorgcomplex aan een bedrijf van Öztürk voor een opmerkelijke lage prijs, schrijft nrc.next. Het College Sanering Zorginstelling, toezichthouder op vastgoedtransacties in de zorg, zou daarbij onjuist en onvolledig geïnformeerd zijn.

De gehandicapteninstelling Reinaerde uit Utrecht onderzoekt mogelijke omkoping van een medewerker door de politicus. NRC ontdekte dat het bedrijf van Öztürk in 2007 een opdracht kreeg om marktonderzoek te doen voor Reinaerde. Öztürk sprak in het geniep met een medewerker van de zorginstelling af om de opbrengst van de opdracht van 15.000 euro te verdelen.

De voorzitter van de partij der transparantie trapt niet in deze ongetwijfeld lasterlijke mediastunt en Öztürk weigert dan ook vragen over zijn zakelijke verleden te beantwoorden.

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →