Onderzoek: 'Peter R. de Vries met zijn kop het vaakst in talkshows'

Onderzoek: 'Peter R. de Vries met zijn kop het vaakst in talkshows' 

31 mei 2021 - 11:00

Echt verrassend kunnen wij dit niet noemen natuurlijk. Als u denkt: 'Verdorie, daar hebben we hem weer... Is die irritante man met zijn nog irritantere zelfvoldane praatjes alwéér op de tv?' Dan ligt dat dus niet aan u. Uit onderzoek blijkt dat Peter R. de Vries van alle BN'ers het vaakst aan tafel schuift in Nederlandse talkshows. 

De misdaadverslaggever was in totaal liefst 150 keer in twaalf verschillende talkshows op uw beeldbuis te bewonderen, blijkt uit onderzoek van Beslist.nl naar de gasten van de vijftien meest recente Nederlandse talkshows. Hoewel hij dus het vaakst zijn mening mocht verkondigen is hij niet degene die ook bij de meeste verschillende praatprogramma's mocht aanschuiven, dat is PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Liefst veertien talkshows heeft hij op zijn lijstje.

"Uit het onderzoek, waarin 30.220 tv-optredens van 8.762 bekende en minder bekende gasten zijn meegenomen, blijkt dat politieke gasten het meest gewild zijn aan talkshowtafels. Na Peter R. waren politiek commentatoren Xander van der Wulp (96 keer), Joost Vullings en Frits Wester (beide 94 keer) namelijk het vaakst te zien in Nederlandse praatprogramma’s. Qua aantal verschijningen in verschillende shows, waren het echter de politici zelf: naast Lodewijk Asscher scoorde ook Alexander Pechtold hoog, door langs te komen bij 13 verschillende programma’s", aldus het persbericht.

Wat verder opvalt is dat de gendergelijkheid op de Nederlandse tv nog ver te zoeken is: "Mannen zijn aanzienlijk vaker te gast bij een talkshow: 68% versus 32% vrouwen." Overigens doen jonge vrouwen het wel goed: Meer dan de helft (57%) van de gasten die na 1981 zijn geboren is vrouw. 

Infographic Praatprogramma's: BN'ers op televisie

Infographic Praatprogramma's: BN'ers op televisie door beslist.nl

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.