Onderzoek: Studenten zuipen liever in de kroeg dan naar college gaan

Onderzoek: Studenten zuipen liever in de kroeg dan naar college gaan 

14 januari 2022 - 11:51

Niet te geloven dit: lockdown of niet, het blijkt dat studenten nog steeds liever in de kroeg zuipen dan dat ze fysiek lessen volgen, leert onderzoek van StudeerSnel.nl in aanloop naar de PersCo van vanavond ons.

"Op de vraag welke sector studenten het liefst zien heropenen, scoort de horeca het hoogst. Een derde van de studenten zet deze sector op de eerste plek (33%). Op de tweede plek staan universiteiten en hogescholen (26%), een close call met de sportscholen (25%). Aan winkelen (13%) en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kapper (3%) hechten studenten minder waarde", aldus het persbericht.

Had u niet verwacht hè? En dan de volgende vraag: gaan de studenten zich een beetje houden aan de maatregelen? Nou, die blijken dus ook niet roomser dan de paus te zijn: "De meeste studenten zien de mix van on- en offline onderwijs als meest kansrijke optie. Maar liefst 69% kan zich in deze voorwaarde vinden. Ook vindt 57% het geen probleem om afstand te houden tot anderen en is 52% bereid een niet-medisch mondmasker te dragen. Minder draagvlak is er voor het dragen van een medisch mondmasker (42%). Nog veel minder enthousiast zijn zij over preventief zelftesten. Slecht een kleine 7% is bereid dit te doen om weer fysiek onderwijs te kunnen volgen."

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml