Onderzoek: Tieners verwaarlozen gebit 

26 november 2018 - 10:44

Gebits-chaos in Nederland, nu Zorginstituut Nederland middels onderzoek heeft geconcludeerd dat tieners het allemaal wel geloven als het gaat om de verzorging van hun tanden en kiezen.

Tot en met het vijfde levensjaar gaat nog wel redelijk. De mondgezondheid van die leeftijdscategorie is ten opzichte van 2001 zelfs fors verbeterd. Lag het aantal gaatjes zeventien jaar geleden nog op een gemiddelde van 4,1 per kind, vorig jaar was dat al teruggedrongen naar 1,1 gaatjes.

Zoals gezegd gaat het dus vooral mis bij opstandige tieners, die vergeten hun muil tweemaal per dag van tandpasta te voorzien. Het zorginstituut gaat met de partijen in de mondzorg bespreken welke mogelijkheden zij hebben om verslechtering van de tienergebitten tegen te gaan en welke stappen zij gaan nemen om tot verbetering te komen.

Speciale aandacht gaat daarbij volgens het zorginstituut uit naar migratieachtergrondiërs. Toch raar, dat er tussen al die medisch specialisten niet een paar fatsoenlijke tandartsen schijnen te zitten die de gemeenschap uit kunnen leggen hoe een flosdraadje werkt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie