Onderzoek: 'U bent somber over toekomst Nederland'

Onderzoek: 'U bent somber over toekomst Nederland' 

14 maart 2023 - 10:21

Twaalf jaar Mark Rutte is niet voor niks geweest, want wat een fijn land is Nederland toch. Helaas is bijna negen op de tien Nederlanders van mening dat het niet de goede kant op gaat met ons kikkerlandje, blijkt uit onderzoek van de Rabobank.

Vooral in Zeeland, Zuid-Limburg, Drenthe en delen van Friesland, Groningen, Flevoland en Zuidoost-Brabant, zijn ze pessimistischer over de toekomst dan een boer die 95 procent stikstof moet reduceren, meldt het Financiële Dagblad.

De bank heeft in het voorjaar van 2022 een enquête gehouden onder ruim 10.000 Nederlanders. Daarbij werd gevraagd of het in het algemeen de goede of de verkeerde kant op gaat in Nederland. Het beeld dat naar voren kwam, is negatief, zegt Rabobank.

Zo'n 39 procent van de ondervraagden gaf te kennen dat de koers duidelijk niet goed is. Nog eens 47 procent stelde dat het iets meer de verkeerde dan de goede kant opgaat in Nederland. Slechts 1 procent is van mening dat de richting waarin Nederland zich ontwikkelt, duidelijk goed is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml