Onderzoek: 'U kunt nog volop roken, zuipen en vreten bij sportclubs'

Onderzoek: 'U kunt nog volop roken, zuipen en vreten bij sportclubs' 

02 december 2022 - 11:34

Juist ja. Het Mulier Instituut voor sportonderzoek heeft onderzocht of sportverenigingen wel een beetje hun best doen om een gezonde omgeving te creëren, maar dat valt nog vies tegen: het roken op eigen terrein is nog steeds lang niet overal uitgebannen. Ook ongezond eten en alcohol zijn er nog steeds volop te vinden.

Het Instituut moet wel toegeven, dat er wat roken betreft schot in de zaak zit. "Het aantal rookvrije sportverenigingen is van 17 procent in 2019 flink gestegen naar 60 procent dit jaar. Van de clubs die nog niet rookvrij zijn, wil bijna de helft (45 procent) dat binnen twee jaar worden."

Maar dan het vreten van een vette hap: "Meer dan de helft van de verenigingen (55 procent) heeft in de kantine nog steeds meer ongezonde dan gezonde etenswaren in het aanbod. Wel is het aantal kantines met vrijwel alleen ongezonde spullen stevig gedaald: van 31 procent in 2019 naar 9 procent in 2022."

En dan hebben we het nog geeneens gehad over alcohol. Op het gebied van alcoholgebruik is sinds 2019 weinig veranderd. Lekker (veel) bier zuipen na het sporten, hoe durven ze!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml