Onderzoek: Uitzetting = schadelijk voor kind
Binnenland

Onderzoek: Uitzetting = schadelijk voor kind.

Mooi excuus dit om het Kinderpardon te verruimen. Het uitzetten van kinderen na jarenlang verblijf in ons landje is schadelijk en onverantwoord. Dat blijkt uit onderzoek dus is het waar.

Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer leiden tot minder ontwikkeling van de hersenen, blijkt uit een rapport waar 38 hoogleraren hun krabbel onder hebben gezet.

Als kinderen vervolgens echt worden uitgezet omdat hun asielaanvraag is afgewezen, kunnen ze door alle schade die ze hebben opgelopen vaak heel moeilijk aarden in hun nieuwe land.

"De chronische stress waar kinderen aan zijn blootgesteld kan hun hersenfuncties zodanig aangetast hebben, dat daardoor de kans dat zij van deze schade herstellen en zich kunnen aanpassen aan de leefomstandigheden in het land van herkomst uiterst klein geworden is. Dit alles maakt het uitzetten van deze langdurig in Nederland verblijvende kinderen, naar huidige wetenschappelijke inzichten, onverantwoord."

Alle artikelen geladen. Overzicht →