'Ongelijkheid in onderwijs door laptop'
Binnenland

'Ongelijkheid in onderwijs door laptop'.

Organisatie Ouders en Onderwijs, stichting Leergeld en de VO-raad, de koepel voor middelbare scholen, maken zich zorgen over het toenemend gebruik van digitale leermiddelen in de klas. Het zou de ongelijkheid in het onderwijs doen toenemen. De oplossing: maak laptops voor op school gratis.

Nu is het namelijk zo dat op de ene school ouders 1.200 euro voor een Apple-laptop mogen dokken, en dat op andere scholen tablets voor brugklassers gratis zijn. "In het onderwijs ontstaat een nieuwe praktijk van verplichte ouderbijdragen voor tablets en laptops. Het gaat daarbij om forse bedragen per leerling", aldus het ouderenplatform in een brief aan de Tweede Kamer, meldt de NOS

Ouders zijn vaak min of meer verplicht om de (voor sommige van hen te dure) laptops/tablets aan te schaffen. Wanneer dit niet lukt dan moeten ze op gesprek op school komen of kunnen hun kinderen bepaalde vakken niet volgen. Uit een steekproef van Ouders en Onderwijs onder 65 scholen bleek dat 47 ouders onder druk werden gezet om een dergelijk apparaat aan te schaffen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →