Ongelukkige mensen nog ongelukkiger door FB
Tech

Ongelukkige mensen nog ongelukkiger door FB.

Soms weten universiteiten echt niet meer wat ze met hun budget aanmoeten. Dan doen ze maar een onderzoekje naar uw staat van gelukigzaligheid op sociale media. Een nieuw verschenen onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die al ongelukkig waren op sociale media als Facebook nog depressiever worden. 

De Erasmus Universiteit van Rotterdam deed onderzoek onder 1.350 Nederlanders op sociale netwerken. Daaruit bleek dat mensen die gelukkig zijn sociale media gebruiken om snel te communiceren, schrijft het AD.

Wanneer de gebruiker echter somber is of een zwartkijker zal al dat sharen en liken hem niet in de koude kleren gaan zitten. "Mensen delen alleen hun gelukkigste momenten en doen zich op internet anders voor dan ze in werkelijkheid zijn'', vertelt onderzoeker Arampatzi. "Vrienden die dat zien, kunnen dan al snel denken dat het leven van anderen leuker is.''

Jaloezie maakt u dus somber. En dat terwijl in Denemarken al eerder zo'n onderzoek als dit is gedaan. De mens is dus koppig. Ook was dit melodramatische anti-FB filmpje al eerder op, u raadt het al, Facebook zelf een klein hitje:

Alle artikelen geladen. Overzicht →