Ons geld gaat naar anderen; dankzij ónze overheid

Ons geld gaat naar anderen; dankzij ónze overheid 

17 augustus 2022 - 11:59

"Het geld voor de opvang van asielzoekers komt uit de begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken betaalt een deel van de opvang." Bron? Maak je geen illusies, gewoon de Rijksoverheid.

Met andere woorden, dat hotel in Tubbergen voor de opvang van asielzoekers wordt door de overheid betaald. Kortom (ja, de tweede kortom), dat gebeurt dus van óns belastinggeld. Geld dat we niet aan de energierekening of zorg kunnen uitgeven maar aan de opvang van asielzoekers. Aan de opvang van asielmannen die niet de intentie hebben om hier te integreren maar hun hand komen ophouden en ons systeem komen verneuken. Wonend in een gratis huis.

Mensen worden betaald om deze onzin te verzinnen en aan ons te ‘verkopen’. Ambtenaren en consultants die onze ministers, staatssecretarissen en alle andere politici ‘adviseren’ hoe ze Nederland op zo’n manier naar de klote kunnen helpen, dat wij het niet merken. En zo kwam gisteren de mededeling dat de overheid niet binnen de grachtengordel, achter de Hofvijver of in de buurt van de Coolsingel een hotel heeft gekocht voor de opvang van asielzoekers, maar in Tubbergen. Ja jongens, deugen doe je maar not in my backyard. Leven in de buurt van asielellende is voor burgers en niet voor politici.

Alle voorlichters, communicatie-adviseurs, politiek assistenten, mannetjesmakers, PR-titels en externe coaches ten spijt, heeft dit kabinet, samen met de Tweede Kamer, nog steeds niet begrepen waar haar taak is: het Nederlandse volk dienen. Als het kabinet dit wel zou begrijpen, zou het hotels opkopen voor Nederlanders. Als dit kabinet dit wel zou begrijpen, zou het hotels opkopen voor onze eigen daklozen, voor onze eigen studenten, voor onze eigen starters, voor onze eigen ouderen en hulpbehoevenden. Maar nee. Dit kabinet koopt hotels op voor ‘asielzoekers’, in plaats van te investeren in Nederlanders.

Dit kabinet dient iedereen, behalve Nederlanders. Dat studenten in tentjes slapen, gescheiden mannen in stacaravans verkommeren, daklozen op straat leven, oude hulpbehoevenden thuis wegkwijnen zonder zorg, deert onze overheid niet. Nee, onze overheid heeft een hotel gekocht voor asielzoekers. 

Ons geld gaat naar anderen. Dankzij ónze overheid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.