'Ons landje doet geen moer aan lange arm Rabat'

'Ons landje doet geen moer aan lange arm Rabat' 

19 juni 2023 - 11:21

Onze regering is laffer dan laf. Wisten we al De overheid doet geen moer om Marokkaanse-Nederlanders die kritiek uiten op de Marokkaanse regering te beschermen. Dat is natuurlijk ook haar taak niet En dat zou wel moeten, vindt Abdou Menebhi, voorzitter van het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (Emcemo), een informatiecentrum voor mensen met een Marokkaanse achtergrond.

Uit vrees dat Rabat uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugneemt, zwijgt Nederland over de mensenrechtensituatie in het Noord-Afrikaanse land, meent Menebhi. En dat heeft volgens hem ook gevolgen voor de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. "Het gaat vooral op het gebied van vrijheid van meningsuiting niet goed. Als je kritiek uit op het regime in Rabat, zeker als je journalist of activist bent, is de kans groot dat je wordt opgepakt", zegt hij tegen het AD. 

Wat je dan krijgt? Allerlei intimidatie vanuit Marokko en zo. Allemaal heel erg natuurlijk, maar wat onze overheid dan precies zou moeten doen, wordt niet helemaal duidelijk. En als we dan toch bezig zijn, misschien dat we ook wat kunnen doen aan de lange arm van Erdogan?

Hoe dan ook, niemand minder dan premier Mark Rutte gaat aankomende woensdag op de thee in Marokko om te babbelen met regeringsleider Akhannouch. Maar daar hoeven we ook niks van te verwachten natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml