Ontevreden Amrabat verkast naar België
Binnenland

Ontevreden Amrabat verkast naar België.

Voetballer Sofyan Amrabat is na slechts één seizoen bij het Rotterdamse Feyenoord via de achterdeur van De Kuip vertrokken. Meneer Amrabat eiste een basisplaats, maar trainer Giovanni van Bronckhorst achtte hem niet goed genoeg.

Om Amrabat was het afgelopen jaar veel te doen. Na een leuk jaartje ballen bij FC Utrecht werd er door zowel Dick Advocaat (toenmalig bondscoach van het Nederlands Elftal) en Hervé Renard (bondscoach Marokko) aan hem getrokken. Het werd uiteindelijk Marokko.

De Marokkaans-Nederlandse voetballer presteerde afgelopen jaar bij Feyenoord zeer, zeer matig. In de 30 officiële duels die hij voor de Rotterdammers uitkwam, wist hij weinig te overtuigen. Toch voelde de voetballer in kwestie zich benadeeld en kaartte zijn onvrede middels een transferverzoek aan bij Martin vanwege diens aankoopbeleid door supporters ook wel Martin Middelmaat genoemd van Geel.

Het Belgische Club Brugge bood soelaas. Voor een transfersom van 2,5 miljoen euro (vorig jaar gekocht voor 4 miljoen + salariskosten) verkast de 22-jarige middenvelder naar het Jan-Breydel-Stadion. Op de transfer maakt Feyenoord, dat financieel toch al mijlenver achter loopt op PSV en Ajax, dus netto zo'n 1,5 miljoen euro verlies.

Het blijft toch gek: Voetballer tekent een contract voor vier jaar, heeft een hoop eisen, presteert niets, heeft nog meer eisen, club haalt het in zijn hoofd tegen voetballer in te gaan en voetballer wil weg.

Nu maar hopen dat Amrabat in Brugge wél elke wedstrijd in de basis staat, anders zal zijn verblijf ook daar maar een paar maandjes duren.

Sofyan Amrabat is:
Een overschatte voetballer
Een onderschatte voetballer
Alle artikelen geladen. Overzicht →