Update: 'Ontvoerde Wendel Meijer mishandeld'
Binnenland

Update: 'Ontvoerde Wendel Meijer mishandeld'.

Wendel Meijer, de man uit Landsmeer die vorige week ontvoerd werd, is weer op vrije voeten. Dat heeft advocaat Sébas Diekstra van de zus en broer van Meijer (36) bekendgemaakt.

Details over het hoe en wat van de vrijlating zijn er nog niet, zo meldt het ANP. De politie Noord-Holland Noord heeft de vrijlating van Meijer bevestigd, maar kan nog niet zeggen hoe de man eraan toe is, waar hij is en wat er precies is voorgevallen. "Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen", aldus een woordvoerder.

De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder  al vrijgelaten. Hij is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders.

Drugsmilieu

Wendel Meijer uit Landsmeer en Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij was klemgereden en beschoten. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu.

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto's die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

Update: Volgens de zus van Wendel is hij mishandeld. Dat heeft zij gezegd in RTL Boulevard. "Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling", aldus de vrouw.

Alle artikelen geladen. Overzicht →