'Ontvoerders schoonmoeder Ecclestone verkleed als bezorgers'
Buitenland

'Ontvoerders schoonmoeder Ecclestone verkleed als bezorgers'.

De schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone werd vrijdagavond ontvoerd door gewapende bendeleden die zich blijkbaar voordeden als bezorgers. Dat melden Britse tabloids vandaag. De vrouw wordt al ruim vijf dagen vastgehouden.

De kidnapping van de 67-jarige Aparecida Schunck gebeurde vrijdag bij haar huis in de Braziliaanse stad São Paulo. De moeder van Ecclestones 38-jarige vrouw Fabiana Flosi werd volgens buren naar de poort van haar huis gelokt en daar bedreigd met een mes. De ontvoerders deden zich voor als bezorgers met een neppe maaltijdbox. Ze werd in haar eigen auto geduwd en meegenomen.

Een van de omwonenden geeft volgens het AD aan dat er wel vaker mensen worden ontvoerd in de wijk. ''Iedereen is bezorgd over Aparecida. Er zijn hier vaker mensen ontvoerd, maar die bleven meestal niet zo lang weg."

Losgeld in plastic zakken
Het stelletje ontvoerders eist zo'n 33 miljoen euro aan losgeld. De ontvoerders zouden in contact staan met de familie van Schunk, die wordt bijgestaan door onderhandelaars van de Braziliaanse politie. Daarnaast is de zaak in handen van een eliteteam.

De criminelen zouden het losgeld betaald willen hebben in Britse sterlings, die in vier plastic zakken afgeleverd moeten worden. Er zou nog nooit eerder zo'n hoog bedrag aan losgeld gevraagd, ook al worden er geregeld mensen ontvoerd in Brazilië. Dat zal vast komen door het geschatte vermogen van Ecclestone als 85-jarige Formula One Group directeur: dat moet ongeveer 3 miljard euro zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →