'Onwetende' migrant verkracht Britse vrouwen
Raar

'Onwetende' migrant verkracht Britse vrouwen.

Diverse kwetsbare vrouwen in Groot-Brittannië zijn slachtoffer geworden van verkrachting en geweldsmisdrijven door een Somaliër die met succes zijn deportatiebevel had aangevochten. De 31-jarige Dahir Ibrahim, die zijn prooien bedreigde met messen, schroevendraaiers en tangen en ze soms ook mishandelde, zou na het uitzitten van een celstraf voor de aanval op een prostituee worden uitgezet naar Somalië maar wist dit te voorkomen. 

Volgens The Daily Mail werd de immigrant in 2005 tot 10 jaar cel veroordeeld en had hij na zijn detentie als bijkomende straf de Britse eilanden moeten verlaten. Na de gevangenisstraf verkrachtte hij in Groot-Brittannië een vrouw die sliep op straat en eentje die wiet van hem dacht te gaan kopen. Dit laatste slachtoffer werd tijdens de verkrachting ook geslagen.

Bij de rechtszaak over de seksaanvallen die Ibrahim sinds zijn vrijlating pleegde zei advocaat Jabeen Akhtar dat de verkrachter in zijn vaderland vele gruweldaden had aanschouwd, zodat hij "geen idee had wat wel of niet acceptabel is in het Verenigd Koninkrijk". De misdrijven waren volgens Akhtar "eerder opportunistisch van aard dan gepleegd met voorbedachten rade". Ter 'vergoelijking' van de migrant voegde hij daar aan toe dat "geen van de slachtoffers kampte met langdurige verwondingen". 

De rechtbank van Birmingham veroordeelde Ibrahim desalniettemin tot 10 jaren achter slot en grendel. Daarna zal de crimigrant definitief het land uitgekickt worden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →