We zijn langer geworden
Binnenland

We zijn langer geworden.

Wetenschappers van de Britse universiteit Imperial College London zijn tot de conclusie gekomen dat de Nederlandse mannen de langste mannen ter wereld zijn. Een eeuw terug was de gemiddelde lengte van de polderman 169 centimeter en inmiddels is dat gemiddelde opgelopen tot 182,5 centimeter. 

De Nederlandse vrouwen zijn met een gemiddelde lengte van 169 centimeter nét niet 's werelds langste deernes. De Letten zijn ons één plekje voor met een gemiddelde van 170 centimeter. 

Nog nooit eerder is er zo'n grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de lengte van mensen. De data waar gebruik van is gemaakt dateert uit 1914 tot 2014. In de lijst met langste mensen op de wereld zijn Europeanen de koplopers. Enkel Australië is een niet-Europees land in de lijst. 

Omvang onderzoek

Vergeleken met de Europeanen doen de Amerikanen het tamelijk slecht. Zo is er een stijging in lengte van slechts zes centimeter te zien over ruim honderd jaar, schrijft De Telegraaf. 

De kleinste mensen zijn te vinden in Oost-Timor. Mannen in het  Zuidoost-Aziatische land hebben een gemiddelde lengte van 160 centimeter. De vrouw heeft er een gemiddelde lengte van 159 centimeter. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →