Oogst na demo Museumplein: 30 arrestaties, 4 gewonde agenten

Oogst na demo Museumplein: 30 arrestaties, 4 gewonde agenten 

03 januari 2022 - 09:16

Het was ons weer een dagje wel gisteren. Terwijl de rest van Nederland nog lag uit te buiken van alle oliebollen en appelflappen, vond op het Museumplein in het normaal altijd zo rustige en pittoreske Amsterdam een - door Halsema en haar kornuiten verboden - demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen.

Er was een noodbevel afgegeven maar duizenden mensen trokken zich daar niks van aan en demonstreerden toch. De politie vond het nodig om dertig van hen op te pakken wegensΒ onder andere het verstoren van de openbare orde, het zich niet kunnen identificeren, mishandeling en verboden wapenbezit.Β 

Daarnaast heeft de politie circa tweehonderd mensen de toegang tot de stad ontzegd op basis van het door de burgemeester afgegeven noodbevel. Hiertussen zaten meerdere leden van diverse zogenoemde defendgroepen, die volgens de politie met wapens naar het Museumplein wilden komen en bereid waren geweld te gebruiken.

Er raakten vier agenten gewond toen ter hoogte van de Paulus Potterstraat enkele demonstranten door een blokkade van agenten heen probeerden te breken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml