Ook D66-burgemeester Hoekema stapt op na ophef
Binnenland

Ook D66-burgemeester Hoekema stapt op na ophef.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Nadat Marleen Barth al was opgestapt vanwege alle ophef in de media, is het nu de beurt aan haar man.

D66-burgemeester Jan Hoekema neemt per direct ontslag als waarnemend burgemeester van het Noord-Hollandse Langedijk, meldt De Telegraaf. Als reden noemt hij de ophef die was ontstaan na 'een overeenkomst' die hij sloot met de gemeente Wassenaar.

Oftewel, waar meneer eigenlijk op doelt is dat zijn vrouw Marleen Barth probeerde voor een duppie op de eerste rij te zitten door zonder enig gevoel van schaamte een e-mailtje naar de gemeente te sturen. Daarin deed ze het verzoek om de huur van hun ambtswoning, die miljoenen waard is, te verlagen naar duizend euro per maand, omdat manlief een tijdje wachtgeld opstreek.

Over wachtgeld gesproken, Hoekema zelf sloot ook een dealtje met de gemeente, zodat zijn wachtgeld tot honderd procent van zijn inkomen (in plaats van zeventig procent) bedroeg. Het extra gegraaide geld is overigens wel al door hem teruggestort.

Zoals u weet, is Barth inmiddels ook opgestapt als PvdA-senator. Het moment waarop zij besefte dat ze zichzelf onmogelijk had gemaakt, kwam nadat er ophef was ontstaan over haar vakantie op de Malediven, terwijl haar collega's in de Eerste Kamer hun hoofd braken over de nieuwe donorwet.     

Alle artikelen geladen. Overzicht →