Ook Durlacher verlaat Bezige Bij om Abou Jahjah
Binnenland

Ook Durlacher verlaat Bezige Bij om Abou Jahjah.

Auteur Jessica Durlacher geeft haar volgende roman niet uit bij De Bezige Bij. Reden is de discussie rondom Dyab Abou Jahjah, de Belgische activist en voormalig leider van de Arabisch Europese Liga.

Al snel nadat De Bezige Bij bekend maakte dat Jahjah's boek Pleidooi voor radicalisering in september bij hen verschijnt, ontstond er veel ophef. Naast Durlacher uitten meerdere collega's bij de uitgeverij kritiek op de beslissing, waaronder haar echtgenoot Leon de Winter, Marcel Möring en Theodor Holman.

Tommy Wieringa maakte eerder deze maand al bekend dat zijn volgende boek bij Hollandse Hoogte, de uitgeverij van Robbert Ammerlaan, verschijnt. Durlacher volgt nu zijn voorbeeld.

"Er zijn de afgelopen tijd dingen verkeerd gegaan in de communicatie met De Bezige Bij. Ook is er te secundair gereageerd op de kwestie rondom Abou Jahjah en er is te veel geprobeerd de kwestie in de doofpot te stoppen", vertelt de schrijfster aan het NRC. Net als collega Wieringa mist Durlacher "momenteel het klimaat waarbinnen ik geïnspireerd aan een nieuw boek kan werken".

Alle artikelen geladen. Overzicht →