Ook Florida KAPOT geplunderd
Buitenland

Ook Florida KAPOT geplunderd.

Bij zo'n beetje elke natuurramp duiken ze op, onderkruipsels die een slaatje willen slaan uit de ellende van anderen. Zo ook in het Amerikaanse Fort Lauderdale, waar het noodweer dat orkaan Irma met zich meebracht voor sommigen minder belangrijk was dan het leegroven van een sportwinkel.

REVERSE! Op bovenstaande beelden ziet u geen plunderingen. U ziet mensen die massaal hun sneakers terugbrengen, omdat wateroverlast nu eenmaal ander soort schoeisel vereist.

Op het BNNVARA subdomein bnnvara.joop.nl verscheen eergisteren een opmerkelijk artikel, waarin de schrijver het oneens is met de berichtgeving rondom de plunderingen op Sint-Maarten. Het is eigenlijk gewoon een staaltje zwartmakerij van de donkergekleurde medemens.

"Die nadruk is een fenomeen dat zich vaker voordoet als er sprake is van rampen, zeker in gebieden met een overwegend zwarte bevolking. In veel gevallen bleken dergelijke berichten bij rampen achteraf onjuist of zwaar overdreven".

En ja hoor, het kon natuurlijk niet uitblijven. De enige echte NUL ZETELS-scharrelaar/leider van een naamloze politieke partij, Sylvana Simons, deelde het artikel met als bijschrift "Tja"..

Alle artikelen geladen. Overzicht →