Alles moet genderneutraal, ook websites en webshops  

28 maart 2018 - 15:07

Het houdt niet op, niet vanzelf...Na de genderneutrale toiletten, 'beste reizigers', geslachtsloze herenfietsen en de roep om onbevooroordeelde paspoorten, gaat nu ook het internet stoppen met de discriminatie van non-binaire mensen. 

Pionier in deze is RedKiwi. Het internetbureau zal binnenkort de eerste genderneutrale website lanceren. Want "Jouw verhaal is uniek. De rode kiwi tussen de groenen", staat natuurlijk niet voor niks pontificaal op hun website.

"Wij geloven dat genderneutraliteit geen hype is maar dat het de nieuwe richtlijnen van modern communiceren heeft bepaald. Wij vinden het heel belangrijk om geen groepen buiten te sluiten en wij zullen hierdoor volledig omgaan naar genderneutraliteit in onze projecten", aldus CEO Jasper Verbunt in een persbericht.

Maar hoe werkt dat dan?

Hoe dat precies gedaan gaat worden wordt nader verklaard. "Het gaat juist om de details die er voor zorgen dat de non-binaire transgender personen, zich niet uitgesloten voelen bij het bezoeken van websites en webshops."

Bijvoorbeeld door geslachtsloos taalgebruik. "Door het meervoud te gebruiken; hen/hen in plaats van het enkelvoud; hem/haar". Ook het design wordt aangepast: "Door te kiezen voor pastel kleuren en natuurtinten in onze designs maken wij toegankelijke creaties", zo schrijft Customer succes manager Davey Visser.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie