Ook Den Haag verbiedt Pegida-bbq
Binnenland

Ook Den Haag verbiedt Pegida-bbq.

Langzaam maar zeker dreigt het Pegida-plannetje om tijdens de ramadan bij wijze van demonstratie voor de deuren van verschillende moskeeën een gezellige barbecue te houden, compleet in het water te vallen.

Ditmaal is het burgemeester Pauline Krikke van Den Haag die het de groepering verbiedt om een varkentje te roosteren op de openbare weg voor de omstreden As-Soennah moskee. Zij vreest dat de orde niet gehandhaafd kan worden, meldt De Telegraaf.

Die vrees lijkt volkomen terecht. Woordvoerder van de moskee Abdelhamid Taheri zei eerder al benaderd te zijn door jongeren die de Haagse moskee zullen 'beschermen' wanneer Pegida op een steenworp afstand een barbecue houdt

Zoals het dan gaat worden niet degenen die deze bedreigingen uiten aangepakt, maar wordt de redenering gevolgd dat als de anti-islamgroep nou gewoon niet langskomt de vrede ook gehandhaafd blijft.

Zo wordt de groep na Arnhem, Gouda en Utrecht in een nieuwe stad geweerd. In Rotterdam zijn ze overigens nog wel gewoon welkom. Achmed Aboutaleb - een moslim notabene - wil Pegida het recht op demonstratie niet onthouden en heeft de Laleli-moskee aangewezen als bbq-plek.

Alle artikelen geladen. Overzicht →