Ook in NL vaccinatiebewijs straks tijdelijk geldig

Ook in NL vaccinatiebewijs straks tijdelijk geldig 

15 december 2021 - 11:52

Dus toch.. Het coronatoegangsbewijs op basis van vaccinatie is momenteel nog eindeloos geldig binnen Nederland, maar, verrassing: daar komt verandering in, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Vanwege de ultrabesmettelijke omikronvariant en vanwege het feit dat bescherming na een tijdje afneemt, wordt dit aangepast. Het is nog niet zeker hoelang vaccinatie geldig blijft. Onze Zorgmininster Hugo streeft ernaar om de geldigheidsduur gelijk te trekken met het Europese coronabewijs, waarvoor in de Europese Unie een geldigheid van negen maanden is afgesproken. "Die richtlijnen kunnen nog veranderen", benadrukt een woordvoerder van het ministerie.

Met andere woorden, bereid u maar alvast voor op een jaarlijkse prik: "De bescherming tegen ziekenhuisopname en sterfte als gevolg van volledige vaccinatie is nog steeds zeer hoog voor de deltavariant", aldus de Jonge in een Kamerbrief. "De bescherming tegen transmissie neemt echter af, naarmate de volledige vaccinatie langer geleden is afgerond. Dit geldt temeer voor de omikronvariant."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml