Ook inwoners Epe niet blij met komst statushouders

Ook inwoners Epe niet blij met komst statushouders  

11 oktober 2022 - 13:33

Iedere gemeente in Nederland moet zijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat asielzoekers met een verblijfsvergunning dak boven hun hoofd krijgen, alleen zitten inwoners daar vaak niet zo op te wachten. Zo ook in Epe, in het Radioprogramma 5 dagen uiten enkelen van hen hun zorgen.

Epe is een van de achterblijvende gemeentes als het gaat om de noodopvang van statushouders. Door een gebrek aan panden is de gemeente gaan kijken naar de gemeentelijke grond. Een van locaties die nu wordt aangewezen betreffen vier plekken in de wijk 't Hogeland waar tijdelijke woonunits gebouwd kunnen worden, tegen de wens van de huidige inwoners van de wijk.

"Het gaat om vier plekken die eigenlijk een ander bestemmingsplan hebben. Een stukje weiland hier, een grasveldje daar. Die plekken staan binnen driehonderd meter bij elkaar. Dus waar je ook zit, de bewoners gaan dat merken", zegt buurtbewoner Camiel, die bang is dat het 'landelijke karakter' van de wijk verdwijnt.

Een ander punt is de veiligheid in de wijk: "Wie ziet daarop toe? Als er nou nog gezinnen in kwamen te wonen, maar het kan zijn dat er alleenstaande jongemannen komen met psychische en mentale problemen. Die komen in een wijk met andere culturen als kampbewoners, dat gaat botsen", vindt Camiel.

Een andere inwoner vult aan: "Er is hier geen werk. Ik gun die mensen het perspectief. Straks hebben zij niks te doen, die gaan zich vervelen. Ik vrees niet voor mijn eigen veiligheid, maar dat zou ik misschien wel moeten doen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml