Ook moskee-protest in Enschede: 'vrijheid van religie in het gedrang' 

12 april 2018 - 12:27

Actiegroepering Rechts in Verzet is afgelopen nacht flink bezig geweest. Niet alleen werden protestborden geplant tegen de komst van een moskee in Houten, ook in Enschede vond de groep het nodig om van zich te laten horen.

In de Twentse stad werden borden geplaatst bij een moskee aan de Atjehstraat. Ook aan de Kuipersdijk, waar een nieuw gebedshuis moet verrijzen, werden anti-islamboodschappen getoond.

Bij de lokale DENK-fractie zijn ze woest: "Het is natuurlijk de zoveelste keer dat er in Enschede een protest is, maar het is voor het eerst dat het ook bij de bestaande moskee gebeurt. Ik kan me goed voorstellen dat dit een gevoel van veiligheid ontneemt", zo reageert Enes Sariakçe tegenover 1Twente Enschede. Ook op Twitter uitte hij zijn mening:

Burgemeester Onno van Veldhuizen vindt de actie ook heel 'naar' maar roept hem op om zijn afschuw niet op Twitter te delen. Beter zou zijn als hij fatsoenlijk mee zou denken over dilemma's van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie, bijvoorbeeld door vragen in de gemeenteraad te stellen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie