Ook James Bond-boeken aangepast, want racisme

Ook James Bond-boeken aangepast, want racisme 

27 februari 2023 - 14:29

Niet alleen de kinderboeken van Roald Dahl zijn stereotyperend en daarom fout, ook de boeken over de Britse geheime agent James Bond van Ian Fleming zijn fout want ze zitten boordevol racisme. En dus zijn ze door de uitgever keihard gecensureerd aangepast. 

Tegenwoordig moet namelijk alles aangepast worden voor tere zieltjes. En ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van het eerste boek Casino Royale, worden de James Bond-boeken opnieuw uitgegeven.

Alleen daar zit dus het probleem, dus worden bepaalde passages "met het n-woord" verwijderd, afbeeldingen van zwarte mensen aangepast of verwijderd en in het boek Thunderball de etniciteit van een barman 'verzwegen'. Ook is er een disclaimer toegevoegd: "Dit boek is geschreven in een tijd waarin termen en zienswijzen die nu als beledigend zouden kunnen worden beschouwd, gemeengoed waren", meldt The Telegraph

Dit gaat dus over de boeken, maar nu we erover nadenken: wij vinden de films eigenlijk ook best grensoverschrijdend. Wat dacht u van Live and Let Die? Zit - net als het boek - boordevol racisme. Of de film Goldfinger, waar vrouwen geslagen worden? Kan dus echt niet. Om nog maar te zwijgen over al die keren dat vrouwen (waarom geen mannen, eigenlijk?) als willoos seksobject worden neergezet. Cancelen die handel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml