Ook kakkers villawijk Heemstede blieven komst asielzoekers niet

Ook kakkers villawijk Heemstede blieven komst asielzoekers niet 

23 juni 2023 - 11:07

'Nee, wij hebben niks tegen asielzoekers'. 'Nee, wij moeten die arme vluchtelingen wel helpen', alleen not in my backyard hè? Nadat eerst de kakkers in Bloemendaal op hun achterste Louboutin-poten stonden, zijn nu de bewoners van een villawijk in Heemstede witheet vanwege de komst van minderjarige asielzoekers.

De (VVD-) gemeente heeft het namelijk in zijn hoofd gehaald om bijna 2 miljoen euro neer te tellen voor een jarendertigvilla die al maanden te koop staat, om vervolgens de boel te verbouwen om daar 25 alleenstaande minderjarige asielzoekers te huisvesten. Althans, het is pas honderd procent rond als de gemeenteraad akkoord is gegaan, maar dat is maar een formaliteit.

En dus is er onrust in de villawijk. Want ja: ze snappen allemaal best dat we door de asielcrisis allemaal een verantwoordelijkheid moeten dragen maar "waarom nou juist hier", "in onze wat truttige en lievige wijk?" Dat kan natuurlijk niet, 25 van die minderjarige asielzoekers, allemaal "Jongens vol testosteron", hoe moet dat dan als onze dochters naar hockey fietsen?

Volgens burgemeester Nienhuis hebben ze echter "simpelweg niet zoveel keus". De regio Kennemerland (Haarlem en omstreken) moet namelijk voor het einde van het jaar van de regering ruim 2100 asielzoekers opvangen. Jammer joh!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml