Ook #MeToo bij Save the Children
Buitenland

Ook #MeToo bij Save the Children.

De beerput bij hulporganisaties is helemaal open. Na de seksfeesten met prostituees van de Oxfam-directie en seksueel misbruik en wangedrag van medewerkers richting collega's bij Artsen zonder Grenzen, is het nu de beurt aan de hoogste baas van de Engelse tak van Save the Children om aan de publieke schandpaal genageld te worden.

Deze leidinggevende, Justin Forsyth genaamd, zou tussen 2010 en 2015 vrouwelijke werknemers hebben bedolven onder een vloed van tekstberichten die seksueel getint waren. Zonder erom gevraagd te hebben liet hij aan hen weten hoe goed ze eruit zien, als ze dan niet reageerden mailde en belde hij er ook nog eens achteraan.

Volgens The Telegraph werd deze man weliswaar ontslagen, maar ging hij even later weer doodleuk aan het werk bij Unicef zonder de affaire te melden uiteraard. Zoals meer #MeToo-daders gewoon zijn te doen, beseft ook deze man nu alles naar buiten is gekomen dat het allemaal niet oké was wat hij gedaan heeft. Hij spreekt in Engelse media van 'ongepaste' conversaties en snapt dat die als schokkend werden ervaren.

Save the Children heeft uiteraard ook een Nederlandse tak. Uw bijdrage om hongerige kindertjes te helpen wordt nog steeds gewaardeerd en kan vandaag nog.

Alle artikelen geladen. Overzicht →