Ook #MeToo in de artsenwereld 

06 juni 2018 - 10:19

We blijven maar doorgaan. Ook mannen in de medische wereld kunnen niet (net als overal eigenlijk) worden vrijgepleit van seksuele intimidatie op de werkvloer. 

Uit een enquête van het blad Medisch Contact onder 3.098 artsen blijkt dat een derde van de artsen of artsen in opleiding, voornamelijk vrouwen, wel eens met #MeToo-gedrag te maken krijgt. Daarbij geldt: hoe lager ze in de hiërarchie zitten, hoe meer 'risico' ze zouden lopen.

Wij willen het probleem niet bagatelliseren, maar uit de resultaten blijkt dat liefst 73 procent ging over 'grapjes' en 'slechts' twee procent over seks tegen de wil in. Maar daar kunnen wij verder niet over oordelen natuurlijk, dus doen we dat ook niet.

Wat ook opvallend is, is dat vier procent aangaf zich wel eens schuldig te maken aan 'grensoverschrijdend gedrag'. Dit doet iemand dan om 'erbij te horen'.

Het probleem is overigens niet nieuw in de artsenwereld. In 2006 en 2013 werden vergelijkbare enquêtes gehouden onder medici. Er blijkt nauwelijks wat veranderd. Artsenfederatie KNMG vindt het gedrag "absoluut ontoelaatbaar", zegt het in een reactie tegen de NOS.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie