Aanranding bij GroenLinks, partij opteerde voor 'tweede kans'
Binnenland

Aanranding bij GroenLinks, partij opteerde voor 'tweede kans'.

Medewerkers van GroenLinks blijken niet allemaal goedaardige geitenwollensokken-typetjes te zijn. Tenminste, niet als er alcohol bij komt kijken. Een woordvoerder van de partij van Jesse Klaver is ontslagen nadat hij een stagiaire zou hebben aangerand.

De stagiaire ging na afloop van het kerstfeest van de partij met meerdere collega's, waaronder de woordvoerder, nog wat ging drinken in Den Haag. En het is uzelf misschien ook wel eens overkomen, 'even' wat drinken duurde zo lang dat de stagiaire haar laatste trein naar huis miste.

Geen probleem, want ze mocht bij de woordvoerder logeren. 'In goed vertrouwen' is ze met hem mee gegaan. Het bleek alleen dat hij bij het begrip 'logeren' een iets andere voorstelling had dan de stagiaire, want onderweg naar zijn huis probeerde deze viespeuk haar tegen haar wil te zoenen en betasten. Tot overmaat van ramp liet hij haar moederziel alleen achter toen bleek dat ze niet zo gewillig was.

'Ernstig incident'

In een verklaring bevestigt de partij aan RTL Nieuws dat er sprake was van een 'ernstig incident', zo ernstig dat in eerste instantie geprobeerd is dit in de doofpot te stoppen. De woordvoerder had immers berouw getoond (hahaha are u serious?) en dus volstonden een officiële waarschuwing, een bezoekje aan een arboarts en het volgen van therapie. Ook moest hij zijn excuses aanbieden aan de stagiaire.

Toen bleek dat dit niet voldoende was heeft de partij de medewerker maar 'gewoon' de laan uitgestuurd. Zo hoort het ook. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →