Ook #MeToo op werkvloer Universiteit Utrecht 

19 april 2018 - 10:06

Niet alleen binnen studentenverenigingen vindt het nodige aan grensoverschrijdend gedrag plaats, ook op de universiteit zelf kunnen ze er wat van. 

Om te beginnen willen we absoluut, maar dan ook absoluut niet stoken. Toch is het opmerkelijk dat de Universiteit Utrecht, die in januari van dit jaar nog reden zag om de financiering van de studievereniging van Aardwetenschappen op te schorten vanwege een onschuldige 'vrouwenhaat-zangbundel' op het introkamp, blijkbaar zelf ook niet alles voor elkaar schijnt te hebben.

Maar goed, willen we niet teveel over zeuren. Op naar het serieuze gedeelte: het duizelingwekkende aantal van vier medewerkers en vier studenten hebben vorig jaar geklaagd over (seksuele) intimidatie en alles wat daarmee verband houdt binnen de muren van de universiteit.

Dit alles blijkt uit het jaarverslag van de vertrouwenspersoon van de universiteit, Jeanette van Rees. Het gaat dan om opmerkingen over hun uiterlijk, de wens om een relatie te beginnen of zelfs stalking door een medestudent of medewerker. 

Gaat het van kwaad tot erger?

Aangezien het normaal gesproken maar om 'enkele meldingen' per jaar gaat en het aantal altijd wat schommelt is het volgens de universiteit moeilijk om te spreken over een trend.

Wel is het zo dat het gros van de meldingen van afgelopen jaar (5 keer) pas gedaan werd nadat het in de mode raakte om te klagen de hashtag #MeToo op Twitter gelanceerd werd.  Eigenlijk allemaal de schuld van sociale media, dus.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie