'Ook niet-moslims mogen Suikerfeest vieren'
Binnenland

'Ook niet-moslims mogen Suikerfeest vieren'.

Zoals u wellicht weet is vandaag het eind van de ramadan en wordt dat ook in Nederland groots gevierd. Niet-moslims zouden er volgens universitair docent Hassan Bakir en kookboekenschrijfster Nadia Zerouali goed aan doen om samen met moslims het Suikerfeest te vieren.

Volgens Bakir staat het Suikerfeest namelijk in het teken van verbinding. "Daarom willen we lekkere dingen delen met onze naasten, en cadeautjes geven. Het feest is voor iedereen, ook voor niet-moslims. Mijn buren sturen mij met kerst ook altijd een kaartje, dus het is logisch dat wij ons feest ook met hen delen."

Kookexpert Zeouli heeft volgens RTL Nieuws enkele tips om in de smaak te vallen bij Suikerfeest-vierders. "Ik denk dat iedereen die het feest viert, het op prijs stelt als je zelf eten maakt en dit meebrengt. Het beste kun je dan kleine hapjes maken, want mensen die net hebben gevast kunnen vaak nog niet zo zwaar eten." Bakir vult aan: "Vegetarisch is altijd goed. Let er wel op dat je eten maakt dat wij van onze religie mogen eten, dus gebruik bijvoorbeeld geen gelatine."

Alle artikelen geladen. Overzicht →