Ook niet-roker rookt er gemiddeld vijf per dag
Binnenland

Ook niet-roker rookt er gemiddeld vijf per dag.

Door smerigheden in de lucht is het elke dag net alsof u een lading sigaretten over uw longen jaagt. Milieudefensie heeft vandaag een rapport naar buiten gebracht waarin staat hoeveel kankerstokjes u per stad ongewenst binnenkrijgt. Qua vergelijkbare schade dan.

De gezondheidsschade van vieze lucht staat volgens Milieudefensie gelijk aan de schade die ontstaat door meeroken. De organisatie heeft uitgedokterd dat Nederlanders per dag aan vijf sigaretten rotzooi binnenkrijgen. De resultaten zijn ook uitgesplitst per provincie en gemeente.

Zuid-Holland kopt de lijst met gemiddeld 6,1 sigaretten per dag, waarbij Rotterdam de slechtste luchtkwaliteit heeft. In de havenstad krijgen inwoners gemiddeld te maken met de longschade van 6,8 peuken.

Nummer twee op de lijst is Noord-Brabant met 5,7 sigaretten, en Utrecht staat met eveneens 5,7 op nummer drie. De friste wind waait door Friesland, waar men gemiddeld maar 3,6 meerookpeuken door de strot geduwd krijgt. De gemeente Vlieland is daar hekkensluiter met een gemiddelde van 2,8 sigaretten per dag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →