Ook nieuwe minister vindt carnaval geen reden voor toetsvrije week

Ook nieuwe minister vindt carnaval geen reden voor toetsvrije week 

29 augustus 2023 - 10:18

Heel Limburg (en Brabant) stond natuurlijk te juichen toen Dennis Wiersma opstapte als minister van Onderwijs, hij had het namelijk gewaagd om het heilige carnaval geen reden te noemen om de doorstroomtoets in groep 8 dit schooljaar te verplaatsen. 

Limburgse gemeenten, scholen en carnavalsverenigingen, allemaal vroegen ze om een vrije week voor die arme scholieren die geen carnaval kunnen vieren. Ze vonden dat Wiersma "vrij weinig kennis van de betekenis van carnaval en hoe het wordt georganiseerd" heeft.

Maar, jammer maar helaas: ook de nieuwe onderwijsminister Mariëlle Paul herhaalt nu de boodschap van haar voorganger. Scholen moeten de doorstroomtoets afnemen in de eerste twee volledige weken van februari en mogen zelf bepalen wanneer precies. Dat geldt dus ook voor de scholen in Limboland, bovendien, zo zegt Paul: "Er is op dit moment, als je kijkt naar 2024, alle ruimte om dat te doen in de week voor carnaval." 

Dan kunnen ze in Limburg naar eigen zeggen wel iets beters te doen hebben maar "die week is ook gewoon een schoolweek waarin les moet plaatsvinden en waarin we niet met zijn allen buiten aan het spelen zijn." Met andere woorden: balen joh!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml