Ook op huurwoning moet u tegenwoordig overbieden

Ook op huurwoning moet u tegenwoordig overbieden 

29 juni 2023 - 11:29

Wat een fijn land om in te wonen begint dit toch te worden. Huizen kopen is onbetaalbaar, een woning huren is onbetaalbaar, als u een woning wilt kopen dient u extra de portemonnee te trekken en over te bieden op de vraagprijs. Was al bekend, maar ook als u wilt (lees: moet) huren moet u tegenwoordig overbieden.

Zover zijn we dus gezakt in dit landje. Een woning in de Randstad in de vrije sector huren (is op zich al een hartstikke dom idee natuurlijk, lekker duizenden euro's per maand lappen voor een bezemkast) gaat niet meer zonder wat extra bij te leggen op de vraagprijs.

Zowel in Amsterdam, als in Utrecht en Den Haag wordt dit fenomeen steeds meer gezien, blijkt uit een rondgang van de NOS bij verhuurmakelaars en bemiddelaars. Vooral de hoofdstad spant de kroon: "Tegenwoordig gebeurt het hier vaker wel dan niet", "De laatste tijd is het schering en inslag" en "Je ziet wel dat er in de markt helaas gebruik wordt gemaakt van de situatie".

Makelaars verklaren het opbieden uit de krapte op de huurmarkt en met dank aan internationale expats, wordt de hardwerkende Nederlandse burger met kleine beurs buitenspel gezet. Gelukkig gaat woonminister Hugo de Jonge wat aan doen *kuch*: in zijn plannetje krijgen huurwoningen punten op basis van grootte en kwaliteit. Daarbij hoort een maximale huur.

Maar ja: die regels gaan gelden tot 187 punten en een bijbehorende huur van zo'n 1100 euro. Met 188 punten of meer mag een verhuurder nog steeds vragen wat die wil. Jammer joh!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml