Ook op straat mag binnenkort niet meer gerookt worden
Binnenland

Ook op straat mag binnenkort niet meer gerookt worden.

De antirook-terreur gaat verder. Nadat de sigaret al uit café's en alle openbare gebouwen werd gejorist, er plannen liggen voor rookvrije terrassen, wordt de roker mogelijk ook geweerd midden op straat.

Vandaag werd bekend dat Rotterdam mogelijk drie rookvrije straten krijgt. Het gaat om het gebied rond het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium, meldt de NOS.

Deze drie instellingen hebben besloten dat zij roken voor hun ingangen willen verbieden, opdat de circa 30.000 studenten, scholieren, patiënten en medewerkers op hun weg naar binnen niet vergiftigd worden. Maar omdat er in de wijde omgeving geen andere bedrijven en woonhuizen staan, zou dit in de praktijk betekenen dat in het gehele gebied niet gerookt mag worden.

Ook in Groningen en Amstelveen

De peuk gaat ook geweerd worden uit het straatbeeld van Groningen en Amstelveen. In Groningen staat de gemeenteraad op het punt een plan goed te keuren waarmee circa 30 instellingen zelf een gebiedsverbod kunnen aanvragen. Ook Amstelveen gaat zoiets doen, daar moet de roker ook uit de bushokjes geweerd kunnen worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →