Ook op tribune spannend bij Twente-PSV
Binnenland

Ook op tribune spannend bij Twente-PSV.

Gisteren was het behalve op het veld, ook in het supportershome en in vak P even flink spannend. In de laatste minuten van FC Twente - PSV viel plots de politie binnen. Het supportershome van FC Twente, dat zich in het stadion bevindt, werd doorzocht en vak P werd ontruimd. Daarbij werd volgens de politie een handelshoeveelheid aan drugs gevonden. 

Volgens de politie waren er al lange tijd aanwijzingen van drugshandel in het supportershome. Behalve het supportershome werden er nog drie woningen in Enschede doorzocht, aldus de NOS. Bij die doorzoeking werd een heel arsenaal aan nepwapens gevonden. Er zijn in totaal vijf supporters aangehouden.

De politie ging over tot de onorthodoxe actie omdat volgens haar alleen op deze wijze geconstateerd kon worden dat er in drugs werd gehandeld. De ontruiming van het stadion ging niet helemaal soepel. De stadionspeaker riep per ongeluk om dat iedereen het stadion moest verlaten, in plaats van alleen de supporters in vak P. De zoekactie leidde tot de nodige agressie bij supporters.

Alle artikelen geladen. Overzicht →