Ook politie buigt diep voor Zwarte Piet-tegenstanders
Binnenland

Ook politie buigt diep voor Zwarte Piet-tegenstanders.

Ha! Agenten van het korps in Arnhem wilde gisteren even leuk doen door uitgedost als Zwarte Pieten voor een groepsfoto te poseren bij een politievoertuig.

Dit tot grote woede van de Nederlandse Deugbrigade, met in de voorste vuurlinie de tere zieltjes van Zwarte Piet-haters.

U kon er al op wachten, maar het bericht is inmiddels offline gehaald. Volgens woordvoerder Ronald van der Leeden was "het onhandig, zeker niet de bedoeling om te provoceren en is de politie excuses verschuldigd aan alles en iedereen die gekwetst is. De politie moet neutraliteit uitstralen."

Dus jezelf als Zwarte Piet verkleden wordt heden ten dage afgedaan als 'provoceren'? Zijn we echt al zo ver gezonken met zijn allen?

Het antwoord luidt volmondig 'ja'. Nog zo'n mooi woord, 'neutraliteit'. Klinkt vooral mooi in perspraatjes. Binnen de politie heeft het woord inhoudelijk geen betekenis. Van der Leeden stelt dat de politie er voor iedereen schijnt te zijn, voor zowel vóór- als tegenstanders van Black Pete. In werkelijkheid betekent dit: op je knietjes en smeken om vergeving van een clubje racisme-roeptoeters.

Tot slot stelt de woordvoerder, die met het verwijderen van de post het complete politieteam voor lul heeft gezet, dat "het goed is dat er rekening wordt gehouden met het feit dat de jarenlange discussie nogal verhit kan raken."

Mooie en alleszeggende uitspraak, afkomstig van een organisatie die gezag hoort uit te stralen. In plaats daarvan blijken het marionetten, die afgetroefd worden door burgers die hen verplichten hoe te handelen.

Weet u, wij worden er best moe van. Willen helemaal geen 98 stukjes over Zwarte Piet meer schrijven. Negeren (=racisme) is wat ons betreft het beste, daar gaan we vanaf nu ons uiterste best voor doen.

Alle nog voorradige HEMA-kruidnootjes en slaafvrij-geproduceerde chocoladeletters van Tony Chocolonely gaan bij ons uit de keukenkast. Net als de speculaaspoppen en schmink. Het is tenslotte al bijna Winterfeest Kerst. Misschien dat we dat dit jaar nog wel zonder kleerscheuren kunnen vieren.

Zo. Lunchtijd. Nu even een Rumag-shirtje bestellen met een leuke tekst van vijf letters op de voorkant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →