Ook psycholoog snapt agressie kopschopper Sanil niet

Ook psycholoog snapt agressie kopschopper Sanil niet 

10 oktober 2022 - 11:44

Dag 5 van de Mallorcazaak rond de dood van Carlo Heuvelman. Hoe komt het toch dat een groep Hilversumse kakkers - en dan vooral hoofdverdachte Sanil B. (20) - tijdens het uitgaan zó door het lint gaat dat er iemand sterft? Dat is de vraag. De psycholoog die Sanil heeft onderzocht kan zijn agressie in elk geval niet verklaren: er is geen stoornis bij hem vastgesteld.

Sterker nog, volgens de psycholoog is meneer Sanil "welopgevoed, beheerst, intelligent, welbespraakt en in control". Dat is maar moeilijk te rijmen met de agressie die hij liet zien op de beelden die vorige week tijdens het Mallorcaproces zijn getoond, maar gek genoeg kan niemand dat verklaren. De psycholoog dus niet en Sanil zelf ook niet: "Ik kan niet verklaren waarom ik me zo ernstig heb misdragen", zei hij immers vorige week.

De psycholoog zegt "een lichte voorkeur" te hebben voor het toepassen van het jeugdstrafrecht. Sanil woont namelijk nog thuis en is nog in ontwikkeling en pedagogisch beïnvloedbaar, redeneert de deskundige in haar advies aan de rechtbank: "Sanil heeft het op een rijtje en is behoorlijk intelligent. Als je de lijstjes afvinkt, dan ga je richting volwassenenstrafrecht. Maar ik zie ook iemand die nog in zijn ontwikkeling is en pedagogische structuur heeft om dat verder te stimuleren."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml