Ook Randstad sluit zich aan bij aangifte tegen Sywert

Ook Randstad sluit zich aan bij aangifte tegen Sywert 

22 december 2021 - 09:28

O jee, o jee. Ook Randstad doet aangifte tegen Sywert van Lienden en zijn zakenpartners wegens de beruchte mondkapjesdeal. Het uitzendconcern was vorig jaar betrokken bij het initiatief van Van Lienden om mondkapjes naar Nederland te halen, maar de oprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie waren ook aan Randstad vergeten te vertellen dat "om niet" bij hen betekent 'miljoenen binnenharken'.

Randstad voelt zich misleid en vandaar dat het heeft besloten om mee te doen met de aangifte die al langer door advocaat Peter Plasman werd voorbereid.

Voor wie onder een steen heeft geleefd, of het vergeten is, hier nog eenmaal het probleem: Van Lienden en zijn partners maakten met het ministerie van Volksgezondheid afspraken voor de aankoop van miljoenen mondkapjes. Meerdere bedrijven en vrijwilligers werkten mee aan het initiatief in de veronderstelling dat het allemaal liefdadigheidswerk was. Plasman kondigde in oktober al aan aangifte te zullen doen namens verschillende mensen die zich misbruikt voelden.

Ook vijftien medewerkers van Randstad zetten zich in voor de zogenoemde Hulptroepen Alliantie. Zij werkten bijvoorbeeld mee aan de logistiek en het opzetten van de IT-structuur. Tegen FTM benadrukt hoofd juridische zaken Patrick van der Herberg dat Randstad er vanuit ging dat het een non-profitinitiatief was om de zorg van mondkapjes te voorzien. Toen bleek dat er miljoenen mee werden verdiend, was dit volgens hem een "schok" en hij vindt dat dit "niet deugt"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml