Ook Schiphol was doelwit aanslag
Binnenland

Ook Schiphol was doelwit aanslag.

Twee terroristen zijn, op de dag dat vorig jaar de aanslagen in Parijs hebben plaatsgevonden, van Brussel naar Amsterdam gereisd. Het duo was voornemens een aanslag te plegen op Schiphol. Wat precies de reden is dat het (gelukkig) niet zover is gekomen is niet bekend.

De verdachten zijn de 23-jarige Tunesiƫr Sofien A. en de 23-jarige Syrische Zweed Ossama K. Met nepdocumenten stapten zij aan boord van een Eurolines-bus en reisden zij naar Nederland. Dat de plannen van de twee mannen in een vergevorderd stadium waren, blijkt wel uit het feit dat Ossama K. zelfs een hotelkamer reserveerde in de hoofdstad. Samen met zijn handlanger besloten de twee echter na aankomst weer rechtsomkeert te maken.

Op een laptop, die werd gevonden op een vuilstortplaats in Schaarbeek, stond een map die de naam '13 november' droeg. Een van de bestanden in die directory heette 'Schiphol'.

De AIVD wil geen informatie loslaten over de twee verdachten. Hierdoor is het onduidelijk of het duo al langer bekend was bij de inlichtingendienst, zo weet de Volkskrant. Het tweetal werd op hetzelfde moment in de boeien geslagen als Salah Abdeslam en Mohamed Abrini.

Alle artikelen geladen. Overzicht →