Ook TimmerFrans verklaart de oorlog aan plastic
Buitenland

Ook TimmerFrans verklaart de oorlog aan plastic.

Ah, dat is fijn zeg. De Europese Commissie heeft de prioriteiten weer eens goed op een rijtje zitten. In een poging de wereld te verbeteren gaat het maatregelen opleggen zodat er beter voor het milieu gezorgd wordt. 

Wattenstaafjes, rietjes, wegwerpbestek- en borden, ballonnenstokjes, roerstaafjes en andere plastic wegwerpvoorwerpen waarvoor duurzame en betaalbare alternatieven zijn, moeten worden verboden als het aan de Europese Commissie ligt.

Komt allemaal omdat het zo slecht is voor het milieu. Vicevoorzitter Frans Timmermans presenteerde vandaag wetsvoorstellen om aan de lidstaten op te leggen die de ophoping van plastic afval in de oceanen moet tegengaan. In 2025 moet negentig procent van het plastic gescheiden worden ingezameld.

Dit gaat de commissie onder meer doen door fabrikanten mee laten betalen aan het opruimen van het plastic afval. Zullen ze blij mee zijn (en waarschijnlijk de prijs aan u doorberekenen). Geeft verder niks, hoor. Andere problemen kent Europa niet natuurlijk. Eerder namen de Britten al vergelijkbare maatregelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →