Ook TT Circuit wil Formule 1
Sport

Ook TT Circuit wil Formule 1.

Naast Circuit Park Zandvoort wil ook het TT Circuit in Assen heeft graag een Formule 1-race hosten. Beide circuits hebben inmiddels al een F1-vergunning aangevraagd bij de Nationale Autosportbond.

TT-voorzitter Arjan Bos zegt bij RTV Drenthe dat het gehele bestuur het unaniem eens is dat het TT Circuit het graag wil. Assen heeft, volgens de voorzitter, in het verleden al bewezen dat het grote wedstrijden kan hosten. Echter moet het circuit nog wel geschikt gemaakt worden.

Daar is geld voor nodig en dat geld zal vooral uit het bedrijfsleven moeten komen, omdat de overheid niet volledig kan bijstaan. De huidige Formule 1-organisatie kan daar bij helpen. Bernie Ecclestone heeft vorig jaar de rechten van de hand gedaan aan Liberty Global. Liberty Global is veel minder gedreven door rechtstreeks geld maken dan Ecclestone altijd was.

Het grote voordeel voor Assen ten opzichte van Zandvoort is de infrastructuur. The Cathedral of speed host al jaren een MotoGP-wedstrijd waar ook veel publiek op afkomt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →