'Ook van 1 biertje per dag gaat u hartstikke dood'

'Ook van 1 biertje per dag gaat u hartstikke dood' 

03 juli 2023 - 10:43

Wel ja. We moeten en zullen met z'n allen gezond leven en daarom zijn bijvoorbeeld sigaretten onbetaalbaar en binnenkort nergens meer te krijgen, en wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat u minder gaat zuipen. Maar: ga er binnenkort maar vanuit dat helemaal nergens meer alcohol gekocht kan worden, want uit nieuw onderzoek blijkt dat u ook van één biertje of wijntje per dag hartstikke dood kunt gaan.

Wij burgers snappen namelijk het gevaar van alcohol niet. Een biertje (of een stuk of tien) in het weekend is immers best oké toch? NEE, fout dus. Alcohol drinken vergroot de kans op zeven soorten kanker. En of je nu eentje per dag drinkt of regelmatig zuipt: er bestaat geen gezonde hoeveelheid alcohol. 

Daarom gaat vandaag de campagne ‘Op je gezondheid’ van start, een initiatief namens Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding Het doel: kennis delen en bewustwording creëren. Wij associeren een biertje met je maten drinken voornamelijk met gezelligheid, maar het wordt hoog tijd dat wanneer u een pilsje opentrekt denkt 'o nee, dit is ongezond!'

Sowieso zijn wij Nederlanders enorme zuipschuiten. De man drinkt per jaar gemiddeld 11 liter pure alcohol en de vrouw 7 liter. En dat is dus een probleem want dat kost de gezondheidszorg en de belastingbetaler enorm veel geld. En dat is niet alles hè? Want naast kanker, gebeuren er ook veel ongevallen door overmatig alcoholgebruik: huiselijk geweld, vechtpartijen en verkeersongelukken.

Kortom, alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Verbieden die zooi!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml