Ook Van Basten weg bij de KNVB
Sport

Ook Van Basten weg bij de KNVB.

Marco van Basten vertrekt als assistent-bondscoach bij Oranje. De nu nog enige assistent van Danny Blind gaat voor de FIFA werken.

Het vertrek van de held van 1988 bij Oranje heeft er voor gezorgd dat Ruud Gullit er niet uitkwam met de KNVB, om opvolger te worden van de eerder al vertrokken Dick Advocaat.

Marco van Basten zal de komende twee belangrijke interlands nog fungeren als assistent-bondscoach, maar pakt daarna echt zijn biezen. De FIFA wil Van Basten graag hebben vanwege zijn kijk op het voetbal, weet Voetbal International.

Geen Gullit

Wie uiteindelijk zowel Marco van Basten als Dick Advocaat gaan opvolgen is nog onduidelijk. Ruud Gullit gaat dat niet worden. Zijn onderhandelingen liepen stuk nadat hij al bij de KNVB had aangegeven te weten dat Marco van Basten zou opstappen en dat hij dat plekje wel graag wilde, maar dat was onbespreekbaar volgens de KNVB.

Of en wie er later deze week nog gaat opstappen bij de KNVB is nog onbekend. Maandag kwam al naar buiten dat directeur Bert van Oostveen er de brui aan gaat geven. Zijn opvolger is al wel bekend. Dat wordt Gijs de Jong.

Alle artikelen geladen. Overzicht →